SCRIPT DOCTOR

El teu guió falla i no saps per què? No n'estàs content del tot? Necessites un Script Doctor!

Sempre es diu que sense un bon guió no es pot fer una bona pel·lícula, i és així. Si els personatges no estan prou ben definits, si la trama s'encalla o si la resolució del conflicte és precipitada, el projecte no arribarà a bon port. Per més que els productors hi aboquin diners, per més que els actors siguin coneguts per l'espectador, per més que el director s'hi deixi la pell per fer un bon producte. Si els fonaments fallen, fallarà tot.

Les sèries de televisió, les tvmovies, les pel·lícules... són artefactes narratius. S'ha de tenir bones històries, ben explicades, amb començaments que enganxin, personatges que evolucionin, i finals imprevisibles, però coherents amb la trama.
 
No és fàcil descobrir per què un guió no acaba de funcionar. A vegades els resultats no són els que els productors, els actors o els mateixos guionistes esperaven, però no se sap quins elements fallen. Llavors és necessària una mirada externa, algú que trobi els problemes d'un guió i que pugui proposar alternatives per millorar-lo.

L'experiència de David Plana com a guionista de sèries a tv3 i com a màxim responsable durant cinc temporades d'una serie d'èxit com La Riera, el converteix en un analista familiaritzat amb establir ponts entre el guió i les necessitats de producció. Pot ajudar a trobar alternatives per possibilitar la traslació del guió a la pantalla o solventar problemes del guió. Amb capacitat per treballar sobre l'estructura, els personatges i el diàleg, la seva mirada professional pot ser una bona opció per guions en fase de pre-producció o per millorar projectes, fer-los més entenedors i atractius per als possibles productors.

David Plana ofereix serveis d'assessoria de guió i d'Script Doctor. Si hi estàs interessat, posa't en contacte amb ell mitjançant el formulari de contacte que hi ha al menú d'aquest web.