Boris godunov

Cartell de l'espectacle "Boris Godunov" per la gira de Taiwan.
Cartell de l'espectacle "Boris Godunov" per la gira de Taiwan.

L'any 2008 s'estrenava a la Sala Gran del Teatre Nacional de Catalunya l'obra Boris Godunov, de La Fura dels Baus, amb dramatúrgia d’Àlex Ollé i David Plana. La companyia recuperava així una obra del que es considera el gran renovador de la literatura russa: Alexander Puixkin que a Boris Godunov va escriure un relat extraordinari sobre l'ambició sense límits ni escrúpols per assolir el poder.

Àlex Ollé i David Plana, que tornava a estrenar al TNC després d'haver estat l'autor que va inaugurar el Projecte T6, van voler anar més enllà de l'obra de Puixkin i van abordar una de les grans amenaces del segle XXI: el terrorisme. Boris Godunov és, més que una reflexió política o sociològica, la vivència des de dins d'una experiència extrema i única. L'espectador va poder viure la por de l'amenaça terrorista dins la seva pell, i va gaudir, alhora, de l'espectacularitat que La Fura dels Baus garanteix a cadascun dels seus muntatges.


Sinopsis de l'obra

Sempre irreverents i agitadors de consciències, els membres de La Fura dels Baus ens conviden, aquesta vegada, a combatre les nostres pors enfrontant-nos directament a elles. I ho fan recordant-nos el segrest que va patir al 2002 el teatre Dubrovska de Moscou a mans d’un grup armat txetxè. El muntatge barreja la lluita pel poder dels terroristes amb fragments de l’obra teatral Boris Godunov, del clàssic rus Alexander Puixkin. El teatre com a escenari improvisat d’una macabra funció, l’espectador com a actor involuntari i un text que ens parla de la lluita pel poder, la violència com a mètode per imposar idees i la corrupció que, sempre, acaba castigant víctimes innocents.


Links


Fotos de l'espectacle