TORNEIG DE DRAMATÚRGIA: la casa del bosc

A la foto els actors David Bagés i Pep Cruz.
A la foto els actors David Bagés i Pep Cruz.

EL TORNEIG

Al Festival Temporada Alta 2011, per primera vegada, vuit dramaturgs lluitaven entre ells per vèncer el torneig de dramatúrgia catalana, una idea de Jordi Casanovas. Centenars d’espectadors. Emoció. Humor. Tensió. Passió. Afició. Un vencedor. L'èxit de la primera convocatòria va portar a la segona. El 2012 David Plana va ser convidat a participar-hi. El repte? Escriure un text de quaranta minuts de durada de dos personatges que seran interpretats per a dos actors a qui l'autor coneixerà hores abans dels combats. La peça teatral es representa en forma de lectura dramatitzada a la sala La Planeta de Girona. La decisió la té el públic que és qui decideix quin és el millor text en cada combat mitjançant votacions.

 

David Plana es presentà amb l'obra La casa del Bosc. Després de competir i vèncer en la primera ronda a la dramaturga Blanca Bardagil, va passar a la segona roda i va vèncer al dramaturg Marc Angelet. En el combat final, va competir amb la dramaturga Marta Buchaca i va guanyar, proclamant-se així vencedor del II torneig de dramatúrgia catalana.

 

El premi el va portar a viatjar a Buenos Aires, a la sala Timbre4 on, durant La semana catalana, va competir també amb La Casa del bosc contra el dramaturg argentí Francisco Lumerman.


Sinopsis de l'obra

La casa del bosc és una història sobre gurus, naturistes i descreguts a mig camí entre la comèdia i el thriller.
Un pare que sospita que la seva filla està en una secta, fa una inquietant visita a un terapeuta defensor de les teràpies alternatives i de la vida sana per a treure-li informació. Les diferències de caràcter i morals dels dos personatges col·lideixen en un text on la força dels personatges és la protagonista. Un tour de force entre un empresari adinerat, manipulador i insaciable i un jove que viu retirat en una casa al mig del bosc on intenta canviar el món.


Crítiques i notíciesLinks


Fotos del torneig